تحقیق بودجه بندی در پرستاری

دسته بندي : علوم پزشکی » پرستاری
پرستاري وزارت بهداشت هنوز رديف بودجه ندارد
________________________________________
مدير دفتر پرستاري وزارت بهداشت گفت: هنوز دفتر پرستاري وزارت بهداشت رديف بودجه و جايگاه سازماني تعريف شده ندارد.
به گزارش فارس، اعظم گيوري امروز در جمع خبرنگاران در محل وزارت بهداشت، افزود: دفتر پرستاري وزارت بهداشت هيچ آمار و اطلاعات مشخصي از فارغ التحصيلان پرستاري بيكار در كشور، پرستاران شاغل در بخش دولتي كه به صورت شركتي فعاليت مي‌كنند و نيز پرستاراني كه براي كار به خارج از كشور رفته‌اند ندارد زيرا تهيه برنامه و جمع آوري اطلاعات از پرستاران بودجه مي‌خواهد.
وي اظهار داشت: در حال حاضر 143 دانشكده پرستاري در كشور فعال است و سالانه 7 هزار فارغ التحصيل پرستاري در كشور وارد بازار كار مي شوند، كه مشخص نيست سالانه چقدر از آنها شاغل مي شوند.
وي ادامه داد: تعداد پرستاران شاغل در بخش دولتي در كشور 58 هزار و 204 نفر است و 21 هزار و 570 نفر نيز در بخش خصوصي فعاليت دارند كه با احتساب 58 هزار و 473 تخت فعال در بخش دولتي و 19 هزار و 446 تخت بيمارستاني فعال در بخش دولتي تقريبا به ازاي هر تخت يك پرستار شاغل است در حالي كه اين ميزان بايد به 8/1 پرستار به ازاي هر تخت برسد.
گيوري اضافه كرد: وضعيت پرستاران شاغل در كشور بسيار تاسف بر انگيز است به طوري در بعضي مراكز درماني پرستاران مجبورند 24 ساعت مداوم كار كنند و به علت كمبود نيرو به اجبار آنان را وادار به اضافه كار مي‌كنند، اكثر پرستاران پس از چند سال كار دچار ناراحتي هاي اسكلتي، دردهاي عضلاني، كمردرد و ناراحتي هاي روحي و رواني دچار مي شوند ضمن اينكه بسياري از آنان در معرض خطر ابتلا به ايدز و هپاتيت قرار دارند در حالي وضعيت حقوق و مزاياي آنان چه در بخش دولتي و چه خصوصي به هيچوجه با سختي كار آنها مطابقت ندارد.
وي گفت: مشكلات زيادي براي جامعه پرستاري كشور وجود دارد، هنوز دفتر پرستاري وزارت بهداشت رديف بودجه مستقل ندارد، مديران پرستاري دانشگاههاي علوم پزشكي هنوز جايگاه سازماني تعريف شده ندارند و حقوق آنها حتي از مترون بيمارستانها نيز كمتر است.
گيوري افزود: مهمترين مشكلات جامعه پرستاري عبارتست از سختي كار، پايين بودن حقوق، غير عادلانه بودن كارانه بيمارستانها، نبود تعرفه گذاري خدمات پرستاري، ساعت كار بالا، اجراي قانون خصوصي سازي خدمات پرستاري در بيمارستانهاي دولتي، اجراي ناقص طرح ارتقاي مسير شغلي، استفاده نشدن از پرستاران در بخشهاي توانبخشي و بهداشت و نيز طرح پزشك خانواده و پرستار سفر كه متاسفانه هيچ يك از اين مشكلات هنوز بر طرف نشده است.
وي گفت: يكي از بزرگترين مشكلات جامعه پرستاري اجراي ماده 192 قانون برنامه توسعه و سپردن خدمات پرستاري بيمارستانهاي دولتي به شركتهاي خصوصي است كه مي توان از آن به نظام برده‌داري نوين ياد كرد، در اين بخشها از پرستاران ماهانه بيش از 250 ساعت كار مي‌كشند در حالي كه از حداقل حقوق و بيمه محروم هستند و متاسفانه هيچ آمار مشخصي نيز از اين پرستاران در اختيار نداريم.
وي افزود: بر اساس قانون برنامه توسعه چهارم قرار است سالانه حدود 14 هزار نيروي جديد در وزارت بهداشت استخدام شوند كه پيشنهاد ما اين است كه حداقل 50 درصد آن پرستار باشد كه اميدواريم عملي شود.
مدير دفتر پرستاري وزارت بهداشت گفت:‌ طرح ديگري نيز تدوين شده است كه براي ارتقاي سطح علمي و جايگاه شغلي پرستاران درصدي از ظرفيت دانشكده هاي پرستاري به بهياران اختصاص يابد و سهميه‌اي براي پذيرش بهياران در دانشكده‌هاي پرستاري در نظر گرفته شود كه هنوز ميزان آن مشخص نيست و پس از تصويب اعلام مي شود.
گيوري ادامه داد: چارت دفتر پرستاري وزارت بهداشت نيز تدوين شده و به زودي با تصويب آن، رديف بودجه مستقلي براي اين دفتر در نظر گرفته مي شود كه موجب مي شود بتوانيم براي رفع انبوه مشكلات جامعه پرستاري قدمهاي بزرگتري برداريم.
وي گفت: طرحي نيز تهيه شده است كه بر اساس آن نظارت و ارزشيابي امور پرستاري در بيمارستانها به صورت دقيق انجام مي شود كه بر اساس آن علاوه بر تلاش براي رفع مشكلات پرستاران بانك اطلاعاتي قابل قبولي نيز از وضعيت پرستاران راه اندازي مي شود.
وي گفت: طرح تعرفه گذاري خدمات پرستاري نيز تدوين شده و براي تصويب به مجلس رفته است و منتظر تصويب آن در مجلس هستيم.
دسته بندی: علوم پزشکی » پرستاری

تعداد مشاهده: 9071 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: word_قابل ویرایش

تعداد صفحات: 32

حجم فایل:126 کیلوبایت

 قیمت: 3,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل پشتیبانی 24 ساعته : 09909994252